UYGULAMA MERKEZLERİMİZ »

AYAKLARINIZI MARATONA HAZIRLAMAK İÇİN 4 İPUCU

AYAKLARINIZI MARATONA HAZIRLAMAK İÇİN 4 İPUCU

Birkaç ay önce kararını verdin. Bir maraton koşacaksın! İster ilk uzun koşunuz olsun, ister deneyimli bir koşucu olun, bir yarış sırasında en önemli olanı bulmak için birkaç ipucu:

1) Sürtünme önleyici kremi ile ayaklarınızı koruyun. Maraton yaklaşıyor, baskı hissediyor musunuz? Ayak ağrısından dolayı en iyisi olmamak üzücü olurdu! 26 milden fazla koşacaksınız ve ayaklarınızın bazı kısımlarındaki aşırı gerginlik ve stres sürtünme, tahriş ve kabarcıklara neden olabilir. Ama panik yapmayın - bu sorunları önlemek için çözümümüz var. Sürtünme önleyici kremler cildi tahriş edici sürtünmeye karşı korur ve kabarcıkların oluşumunu önler. Maratondan önce ayaklarınızın bakımı için biraz zaman harcayın. Yarış başlamadan 10 ila 15 gün önce, ayaklarınıza her gün az miktarda sürtünme önleyici krem sürün. Ayaklarınızı en iyi siz bilirsiniz, bu yüzden kremle en hassas bölgelere masaj yapın. Bu, herhangi bir kızarıklığın önlenmesinde ve yatıştırılmasında yardımcı olacaktır.

2) Yarışmadan 3 hafta önce ayaklarınızı destekleyin. Bu süreç, yarıştan 3 hafta önce başlayan plantar yağ yastığını sertleştirmeyi amaçlamaktadır. Her gün birkaç dakika süren iki basit adım, maratonunuz sırasında ayaklarınızın ideal durumda olmasını sağlayacaktır. İlk olarak, cildi sertleştirmek için asit içeren bir ürün uygulayın. Spor markaları ve ilaç firmaları tarafından geliştirilen birçok ürün var. Bazı koşucular sadece yarım limon kullanır! Ne seçerseniz seçin, süreç aynıdır: her sabah, ürünü ayaklarınızın en hassas bölgelerine uygulayın veya püskürtün. Hazırlığınızı tamamladığınızda ikinci adım, asitli ürünler cildinizi kuruttuğundan çok önemlidir. Yani her akşam, sürtünme kremini kullanarak veya nemlendirici kremle ayaklarınızı nemlendirmeniz gerekir.

3) Maratondan önce ayaklarınıza uygun tabanlık giyerek hazırlanın Ayaklarınızı yaralanmalardan korumak için en yeni koşu ayakkabılarını giymek yeterli değil! Tabanlık, koşu ayakkabısına ek olarak ayaklarınızın hizasına ve stabilitesine yardımcı olur. Eğitiminiz sırasında ve maraton gibi yarışlar sırasında maksimum konfor sağlarlar. Hafif ve nefes alabilen malzemelerden yapılmış olup, şokları emer ve yaralanmaları önler.

4) Koşmak için tasarlanmış olan teknik çoraplarınızı ve ayakkabılarınızı giyin. Yarış sırasında ayaklarınız terler, ısınır ve şişer. Bir maraton koşarken bu kaçınılmaz! Ayaklarınıza uygun bir çift teknik çorap, terlemeyi düzenlemeye ve çekmeye yardımcı olur. Nasıra neden olabilecek sürtünmeyi ve basıncı azaltmaya yardımcı olur. Ayaklarınızın şekline göre ve yürüyüşünüz için tasarlanan ayakkabılar koşmak için daha rahat olurken, aynı zamanda etkiyi azaltır ve çalışırken yaralanmaları önler. Hatırlatma: Bir maratondan önceki gün herhangi bir kitinizi değiştirmemeniz önemlidir. Yeni bir çift ayakkabı veya çorap ; hızlı bir şekilde ağrılı hale gelen veya kabarcıklara dönüşebilen yeni basınç noktaları oluşturabilir.

Ayaklarınız artık bir maratona hazırlar… tek yapmanız gereken koşmak!

İLGİLİ ÜRÜNLER

BAYİİ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ! »

E-BÜLTEN


SOSYAL MEDYA