UYGULAMA MERKEZLERİMİZ »

KOŞUCULARIN ATLAMAMASI GEREKEN 6 ÖNEMLİ İPUCU

KOŞUCULARIN ATLAMAMASI GEREKEN 6 ÖNEMLİ İPUCU

Günümüzde jogging popüleritesini koşuya kaptırdı, koşuya çıkmak son modaya dönüştü. Modaya uygun ayakkabıların ve kıvrımlı vücutların şık fotoğrafları, sınırsızca Instagram ve Pinterest ele geçirildi. Ve internette, sizden sıkı bir koşucu yapmak için verilen tavsiyelerin sınırsızlığı da bu oranda fazla.

Ama koşmakla ilgili okuduğunuz tüm ipuçlarını nasıl sıralıyorsunuz? Yeni başlayanlar ve gelişmiş koşucular, bugün şanslı gününüz! Koşularınızı geliştirmenize ve spora gerçekten keyif almanıza yardımcı olacak en iyi ipuçlarını derledik.

1- Koşu: 
Ayaklarınızı onaylanmış bir merkezde analiz edin (örneğin bir spor mağazası veya ayak uzmanı gibi). Her ayak benzersiz olduğundan, ayak tipinizi ve bedeninizi bilmek önemlidir, böylece uygun ve kişiselleştirilmiş koşu ürünlerini buna göre seçebilirsiniz.

2- Koşu:
Uygun ayakkabı ve tabanlar seçin Ayağınızın şekli için tasarlanan iyi koşu ayakkabısı ve tabanlar, koşma pratiği için uzun vadede gerekli konforu elde etmenin anahtarıdır. Yaralanmaları önlemenize yardımcı olurlar. Eğitim sıklığınıza, adımınıza, kilonuza veya üzerinde çalıştığınız arazi tipine bağlı olarak çok farklı olabilirler! Özel bir satıcıdan tavsiye almaktan çekinmeyin.

3- Koşu: 
Yaralanma risklerini tahmin et İyi bir çift koşu çorabı seçmek, sürtünme risklerini tahmin etmek ve ayağınızın konforunu optimize etmek için çok önemlidir. Aynı zamanda, kabarcıklar veya siyah ayak tırnakları gibi olası yaralanmaları önlemede çok etkili olan, ayak parmakları için sürtünme önleyici kremler veya jel korumaları gibi her çalışmadan önce koruyucu çözeltilerin kullanılması da yararlıdır. 

4 - Koşu: normal nefes al ... ya da neredeyse!
Orada çalışırken nasıl nefes almanız gerektiği konusunda birçok teori var. Torasik, ventral, burun içinden veya ağızdan mı? Vücudunuzu dinleyin: Her koşucu farklıdır ve bedenini bilir. Doğal ritiminizin nefesinizi düzenlemesini sağlamak çok önemlidir. Egzersiz sırasında kaslarınız talepkardır ve daha fazla oksijen ister, bu yüzden çok fazla soru sormayın ve nefes almayın! Gerçekten nefes darlığı hissediyorsanız, yürümenin ya da yavaşlamanızın gerektiğini unutmayın!

5- Koşu:
Vücudu susuz bırakmayın! Yeterince tekrarlanamaz: Çalışırken içme suyu şarttır. Hızınıza bağlı olarak, bir koşucu saatte 0,5 ila 2,5 litre su kaybeder. Bu rakamlar dış hava sıcaklığına göre artar. Koşarken kaybettiğiniz su miktarı artar ve vücutta su azalırsa , iç vücut sıcaklığınız yükselir ve bu nedenle performansınız o kadar düşer. Bununla başa çıkabileceğinizi düşünseniz bile, uygun şekilde nemlendirilmediyseniz, kramplara, baş ağrılarına, böbrek taşlarına ve diğer birçok rahatsızlığa eğilimli olacaksınız! Bu yüzden biraz su iç! #neverwithoutmywaterbottle 

6- Koşu: 
Yenilenme ve onarım, önemli bir aşama İster ilk defa, ister ilk kez, ister Paris Maratonu için eğitim alıyor olun, bir şey emin olun, yeni başlayan veya deneyimli bir koşucu olup olmamanız farketmez vücudun yenilenmesi için zaman şarttır.

Koşunuzdan sonra, hemen durmadığınızdan emin olun, aksine yavaş ve sakin bir şekilde yürümeye devam edin, daha sonra kaslarınızı iyileşme ve bir sonraki spor aktivitesine hazırlamak için gerekli olan germe egzersizlerini yapın. Rezervlerinizi bir aperatif besin ile destekleyin ve gün boyunca su içmeyi unutmayın. Bitirmek için, rahatlatan ve kaslarınızı esnetmeye yardımcı olan bir recovery krem uygulayın.

Yaşam tarzınızın, spor aktivitenize uygun olması konusunda düşünün.

Sigarayı bırakın, daha iyi beslenmeye başlayın, daha fazla uyku alın ve spor çalışmalarınızdan faydalanın!

İLGİLİ ÜRÜNLER

BAYİİ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ! »

E-BÜLTEN


SOSYAL MEDYA